Методичні рекомендації щодо впровадження технології коучінгу в освіті - Цуранова, Оксана; Татаринцева, Юлія; Бившева, Тамара; Погода, Олена (My University, 2021)
Актуалізовано проблеми педагогічної сфери, що виникають в умовах підготовки майбутніх фахівців, у розрізі відносин «вчитель – студент», «учитель – група». Мета статті полягає у розробленні методичних рекомендацій з упровадження коучингу в освіті. Проаналізовано сутність застосування ролей вчителя у виховному процесі, таких як: коучер, наставник, ментор, фасилітатор, тьютор. Визначені особливості застосування методу коучингу на уроках у порівнянні зі звичайними методами навчання, наприклад лекціями. Обґрунтовано необхідність упровадження методу коучингу як інструменту розвитку студентів та саморозвитку вчителів
Методичні рекомендації щодо впровадження технології коучінгу в освіті О. Цуранова, Ю. Татаринцева, Т. Бившева О. Погода // Acta Paedagogiсa Volynienses, 2021. – Вип. 6. – С. 108–114.
Keywords: метод коучингу, освіта, трансформація вчителя, навчальний процес.; coaching method, education, teacher transformation, educational process.