Актуальність знань з анатомії, фізіології та гігієни в професійній діяльності майбутнього педагога - Дехтярьова, Олена; Прокопенко, Людмила (My University, 2020)
У статті розглядається роль педагога в формуванні у здобувачів освіти педагогічних ЗВО предметної компетентності в процесі вивчення анатомії, фізіології та гігієни, як основи вивчення освітніх компонентів біологічного циклу. Проведено аналіз останніх досліджень, публікацій сучасних методичних підходів до викладання анатомії, фізіології, гігієни для майбутніх педагогів, педагогів-дефектологів, вихователів. У статті висвітлено особливість викладання освітнього компоненту, як складової еколого-валеологічної підготовки студентів до здоров’язберігаючої діяльності в освітніх організаціях. Проаналізовано компетентності першокурсників у вивченні освітнього компоненту.
1. Дехтярьова О. О. Актуальність знань з анатомії, фізіології та гігієни в професійній діяльності майбутнього педагога / О. О. Дехтярьова, Л. І. Прокопенко // Вісник ЛНУ імені. Тараса Шевченка. Педагогічні науки, 2020. – №5 (336). – С. 94–102.
Keywords: викладання, компетентність, природничі дисципліни, педагогічний ЗВО, освітній компонент, анатомія, фізіологія, гігієна; teaching, competences, natural disciplines, pedagogical university, educational component, anatomy, physiology, hygiene