Зарубіжна музична література. Ч. 1 : Музичне мистецтво XVII – початку ХІХ ст. - Александрова, Оксана; Цимбал, Олена (My University, 2020)
Навчальний посібник укладено відповідно до програми з дисципліни «Зарубіжна музична література» з метою вдосконалення фахової підготовки майбутніх викладачів музичного мистецтва зі спеціальності Середня освіта (Музичне мистецтво). Посібник містить відомості про творчість видатних зарубіжних композиторів, XVII – початку ХІХ ст., аналіз музичних творів (музичної мови, форми, жанрових особливостей), питання щодо контролю знань, завдання для самостійної роботи студентів. Він охоплює навчальний матеріал, передбачений чинними навчальними програмами для ЗЗСО. Рекомендованим матеріалом можуть послуговуватися викладачі та студенти педагогічних закладів вищої освіти, учителі музичного мистецтва закладів загальної середньої освіти.
Александрова О. О. Зарубіжна музична література : навч. посібник / О. О. Александрова, О. М. Цимбал; Комунальний заклад «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харкіської обласної ради. – Харків, 2020. – Ч. 1 : Музичне мистецтво XVII – початку ХІХ ст.– 102 с.
Keywords: зарубіжна музична література, музичне мистецтво, музична мова, музична форма; foreign musical literature, musical art, musical language, musical form; зарубежная музыкальная литература, музыкальное искусство, музыкальный язык, музыкальная форма