Актуальні проблеми оздоровчого харчування населення України - Сачава, К. О.; Дехтярьова, Олена Олександрівна (My University, 2023)
На сьогоднішній день існує чимало проблем, пов’язаних із харчуванням українців. Переважним чином дані проблеми пов’язані із тим, що багато людей зовсім не розуміють, у чому саме полягає важливість харчування для життя та здоров’я людини. Адже харчування – це не суто джерело для отримання енергії, за допомогою якої людина може існувати, але й джерело поживних речовин та мікроелементів, за допомогою яких наш організм має можливість вдало функціонувати, а не лише існувати, адже існування може бути і під час вживання шкідливої їжі. Одним із основних шляхів покращення харчування українців є поширення культури здорового харчування, що вимагає ефективних заходів з боку держави, медичних закладів, а також закладів освіти. Лише так дану проблему може бути вирішено.
Сачава К. О. Актуальні проблеми оздоровчого харчування населення України / К. О. Сачава, О. О. Дехтярьова // Освіта і здоров’я підростаючого покоління : матеріали п’ятого міжнар. симпозіуму. – Алатон, 2023. – Вип. 5. – С. 125-127
Keywords: харчування українців, культура здорового харчування