Рослини Червоної книги України у зоні впливу Полтавського гірничо-збагачувального комбінату - Філатова, Ольга; Некрасенко, Лариса (My University, 2023)
Мета статті полягає в оприлюдненні даних щодо власних знахідок видів рослин, включених до Червоної книги України (ЧКУ) задля подальшого їх використання при складанні нового видання ЧКУ. Дослідження, проведені у зоні впливу Полтавського гірничо-збагачувального комбінату в околицях м. Горішні Плавні, виявили місцезростання 4 видів рослин, занесених до ЧКУ. Це 3 місцезростання Anacamptispalustris (Jacq.) R.M. Bateman, Pridgeonet M.W. Chase, одне – GladiolustenuisM.Bieb., 5 – FritillariameleagroidesPatrinexSchult. &Schult. fil. та 2 Pulsatillapratensis (L.) Mill. Для кожного місцезростання наведено адміністративне розташування, координати GPS, чисельність популяції. The purpose of the article is to publish data on own findings of plant species included in the Red Book of Ukraine (RBU) for their further use in compiling a new edition of the RBU. Research conducted in the zone of influence of the Poltava mining and beneficiation plant in the vicinity of the city of HorishniPlavni revealed the habitat of 4 species of plants listed in the RBU. These are 3 habitats of Anacamptispalustris (Jacq.) R.M. Bateman, Pridgeon et M.W. Chase, one – Gladiolus tenuisM.Bieb., 5 – FritillariameleagroidesPatrin ex Schult. &Schult. fil. and 2 – Pulsatillapratensis (L.) Mill. Administrative location, GPS coordinates, and population size are given for each location.
Філатова О. В. Рослини Червоної книги України у зоні впливу Полтавського гірничо-збагачувального комбінату / О. В. Філатова, Л. А. Некрасенко // Поширення раритетних видів біоти України. – Київ -Чернівці : "Друк Арт", 2023. – Т. 2. – С. 284
Keywords: Червона книга України, флора, Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат; Red Book of Ukraine, flora, Poltava Mining and Processing Plant