Сімейні конфлікти: причини виникнення та засоби психологічної допомоги. - Бужинська, Світлана; Губанова, О. В. (My University, 2020)
У сучасному українському суспільстві шлюб переживає період трансформацій, адже у чоловіків і жінок існують різні уявлення про ідеальний тип сім'ї та про гендерний розподіл сімейних ролей. Все це призводить до того, що союзи партнерів із суперечливими настановами впливають на тип сімейних відносин. Отже, суперечливість сімейних ролей, вузькі межі їх виконання є причиною незадоволення особистісних потреб членів сім’ї, внаслідок чого виникають рольові перевантаження та сімейні конфлікти. Саме тому, актуальним постає питання щодо причин виникнення сімейних конфліктів та засобів психологічної допомоги у їх вирішенні.
Бужинська С. М. Сімейні конфлікти: причини виникнення та засоби психологічної допомоги / С. М. Бужинська, О. В. Губанова // Theoretical and empirical scientific research : concept and trends: Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ» with Proceedings of the International Scientific and Practical Conference ( (United Kingdom, Oxford, July 24, 2020) : Oxford Sciences Ltd.& European Scientific Platform, 2020. – Vol. 2. – С. 135–137.
Keywords: сім’я, конфлікт, причини конфлікту, медіаторство, психологічна допомога; family, conflict, causes of conflict, mediation, psychological assistance; семья, конфликт, причины конфликта, медиаторства, психологическая помощь