Управління інноваційним розвитком ВНЗ в умовах формування загальноєвропейського простору вищої освіти - Харківська, Алла (My University, 2013)
У статті розглянуто основні аспекти управління інноваційним розвитком ВНЗ в умовах формування загальноєвропейського простору вищої освіти. Доведено необхідність впровадження інновацій в управлінні системою вищої освіти в умовах євроінтеграції та необхідність реформування вищої освіти. Встановлено основні тенденції розвитку української вищої освіти в умовах загальноєвропейського простору вищої освіти. З’ясовано проблемні зони розвитку вищої освіти в Україні. Визначено основні пріоритети в управлінні системою вищої освіти в умовах євроінтеграції; обґрунтовано необхідність впровадження інноваційних технологій управління європейської та світової вищої школи.
Харківська А. А. Управління інноваційним розвитком ВНЗ в умовах формування загальноєвропейського простору вищої освіти / А. А. Харківська // Теорія та методика управління освітою : електрон. наук. фах. вид. / ДВНЗ "Ун-т менеджменту освіти" НАПН України. – 2013. – Вип. 13. – URL : http://tme.umo.edu.ua/docs/13/10.pdf
Keywords: управління вищою освітою, реформи вищої освіти, інноваційна технологія, євроінтеграція; higher education, higher education reform, innovative technology, European integration; управление высшим образованием, реформы высшего образования, инновационная технология, евроинтеграция