Формування почуття впевненості у дітей 6-го року життя у процесі занять з фізичної культури з елементами ритмічної гімнастики - Дорофєєва, Руслана (My University, 2020)
У роботі досліджується проблема формування почуття впевненості у дітей 6-го року життя у процесі занять з фізичної культури з елементами ритмічної гімнастики. Під час дослідження визначено, що означена проблема розглядалась багатьма вітчизняними та зарубіжними вченими в галузі педагогіки й психології. Визначено почуття впевненості як важливу особистісну якість дитини 6-го року життя, основою якої є вольові процеси розвитку, мотиви діяльності й поведінки. Розглянуто різні форми організації діяльності дітей задля реалізації визначеного завдання. Досліджено розуміння дослідників щодо фізіологічного механізму раціонального ритму, який представляє можливість ефективно керувати руховою діяльністю, закладає теоретичну базу для самостійного заняття різними видами фізичних вправ оздоровчої спрямованості, а зокрема і ритмічною гімнастикою. У процесі дослідження експериментально доведено, що проведення занять з фізичної культури з елементами ритмічної гімнастики забезпечило оптимізацію процесу формування впевненості у дітей 6-го року життя.
Дорофєєва Р. В. Формування почуття впевненості у дітей 6-го року життя у процесі занять з фізичної культури з елементами ритмічної гімнастики : пояснювальна записка до бакалаврської роботи спеціальності 012 Дошкільна освіта / Р. В. Дорофєєва; наук. керівник М. Пивоваренко. – Харків, 2020.
Keywords: заклад дошкільної освіти, діти 6-го року життя, моральне виховання, фізичне виховання, почуття впевненості, заняття з фізичної культури, ритмічна гімнастика; preschool institution, children of the 6th year of life, moral education, physical education, feeling of confidence, physical education classes, rhythmic gymnastics; учреждение дошкольного образования, дети 6-го года жизни, нравственное воспитание, физическое воспитание, чувство уверенности, занятия по физической культуре, ритмическая гимнастика