Удосконалення процесу розвитку фізичних якостей юних футболістів - Ремзі, Ірина; Аксьонов, Дмитро (My University, 2019)
У статті розглянуті питання, пов’язані із з’ясуванням та експериментальному обґрунтуванні впливу футболу на розвиток фізичних якостей юних футболістів. Педагогічний експеримент проходив протягом 6 місяців (з жовтня 2017 р. по березень 2018 р.) та охоплював перехідний і підготовчий періоди підготовки. Програма педагогічного експерименту включала вивчення вихідного і кінцевого рівнів фізичної підготовленості футболістів, а потім їх порівняльний аналіз. Педагогічне тестування проводилося з метою оцінки рівня розвитку фізичних якостей юних футболістів. Результати проведеного дослідження свідчать про позитивний вплив футболу на розвиток фізичних якостей юних футболістів. Адже регулярні заняття цим видом спорту призводять до тенденції зростання показників тестів.
Ремзі І. В. Удосконалення процесу розвитку фізичних якостей юних футболістів / І. В. Ремзі, Д. В. Аксьонов // Науковий часопис НПУ ім. М. П. Драгоманова. Серія 5 : Педагогічні науки : реалії та перспективи : зб. наук. праць. – Київ: Вид-во НПУ ім. М. П. Драгоманова, 2019. – Вип. 67. – С. 229-233.
Ремзі І. В. Удосконалення процесу розвитку фізичних якостей юних футболістів / І. В. Ремзі, Д. В. Аксьонов // Науковий часопис НПУ ім. М. П. Драгоманова. Серія 5 : Педагогічні науки : реалії та перспективи : зб. наук. праць. – Київ.: Вид-во НПУ ім. М. П. Драгоманова, 2019. – Вип. 67. – С. 229-233.
Keywords: футбол, розвиток фізичних якостей, перехідний і підготовчий періоди підготовки, юні футболісти; football, development of physical qualities, transitional and preparatory periods of preparation, young football players; футбол, развитие физических качеств, переходный и подготовительный периоды подготовки, юные футболисты