Дослідження ефективності системи соціально педагогічної корекції ейджизму серед здобувачів освіти - Печериця, Наталія; Анголенко, Валентина (My University, 2023)
У статті представлено дослідження ефективності впровадження системи соціальнопедагогічної корекції ейджизму серед здобувачів освіти. Зазначено, що актуальність обраної теми зумовлена важливістю пошуку нових шляхів соціального виховання здобувачів освіти з метою зниження рівня прояву ейджизму. Метою статті визначено з’ясування ефективності системи соціально-педагогічної корекції, розробленої для усунення проявів ейджизму cеред здобувачів освіти. Автором визначено сутність поняття «ейджизм», описано негативні наслідки ейджизму для соціального розвитку молоді та суспільства, прояви ейджизму в здобувачів освіти.
Keywords: ейджизм; соціально-педагогічна корекція; заклад вищої освіти; система соціально-педагогічної корекції ейджизму; здобувачі освіти; ageism; socio-pedagogical correction; institution of higher education; system of social-pedagogical correction of ageism; students of education