Підготовка сім’янина як складова статевого виховання у педагогічній спадщині Володимира Костіва - Онипченко, Оксана (My University, 2019)
Серед актуальних проблем зміцнення Української держа¬ви важливе місце займає засвоєння традиційного досвіду українського народу у формуванні сім’янина. В сьогоднішніх умовах надзвичайно важливою справою постає завдання збереження нації, збереження генофонду України. Наявна в Україні криза сімейних відносин (велика кількість розлучень, негативні тенденції у розвитку процесів народжуваності, малодітності сімей, їх конфліктогенності тощо) актуалізує необхідність удоскона¬лення процесу родинного виховання, зокрема підготовки дітей та підлітків до виконання ролі сім’янина. У зв’язку з цим важливе місце займає завдання пізнання цілісної системи українського родинного виховання, побудова¬ного на народних засадах і наукових здобутках педагогічної мудрості
Онипченко О. І. Підготовка сім’янина як складова статевого виховання у педагогічній спадщині Володимира Костіва / О. І. Онипченко // Теоретичні, методичні та практичні проблеми соціальної роботи : тези доповідей ІV Всеукр. з міжнар. участю наук.-практ. конф., 19 квітня 2019 р. – Івано-Франківськ : НАІР, 2019. – С. 100–104. /
Keywords: підготовка сім’янина, статеве виховання, педагогічна спадщина Володимира Костіва