Анатомічне вивчення трави воловика довгостовпчикового (Anchusa stylosa Bieb.) - Гонтова, Т.М.; Машталер, В.В.; Філатова , Ольга (My University, 2023)
Наведені результати мікроскопічного аналізу трави воловика довгостовпчикового (Аnchusa stylosa М. Bieb.) за для виділення діагностичних ознак внутрішньої будови вегетативних та генеративних органів рослини, які є основою для ідентифікації даної сировини. А саме характеристика вегетативних органів: густе опушення криючими та залозистими трихомами, що мають своєрідну будову; наявність цистолітів та емергенців; наведена характеристика анатомічної будови стебла і листків, а також віночків квіток, що входять до складу лікарської сировини.
Гонтова Т. М. Анатомічне вивчення трави воловика довгостовпчикового (Anchusa stylosa Bieb.) / Т. М. Гонтова, В. В. Машталер, О. В. Філатова // Сучасні досягнення фармацевтичної науки в створенні та стандартизації лікарських засобів і дієтичних добавок, що містять компоненти природного походження : матеріали V Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Харків, 14 квітня 2023 р.). – Харків : НФаУ, 2023, – С. 93–94
Keywords: трава воловик