Національно-патріотичне виховання студентської молоді засобами соціокультурної діяльності - Катречко, Анна; Кобзар, Юлія (My University, 2025)
У тезах розкрито значення соціокультурної діяльності як ефективного засобу національно-патріотичного виховання студентської молоді в умовах сучасних суспільних викликів. Обґрунтовано роль дозвіллєвої сфери у формуванні духовно-моральних цінностей, громадянської свідомості, національної ідентичності та активної життєвої позиції здобувачів освіти. Проаналізовано основні напрями й форми соціокультурної діяльності, що сприяють розвитку патріотичних почуттів, поваги до історії, культури, мови та традицій українського народу. Наведено практичний досвід організації соціокультурних заходів у закладах фахової передвищої та вищої педагогічної освіти, спрямованих на виховання свідомого громадянина і патріота України.
Keywords: національно-патріотичне виховання; соціокультурна діяльність; студентська молодь; дозвілля; духовні цінності; громадянська позиція; national and patriotic education; socio-cultural activity; student youth; leisure activity; spiritual values; civic engagement