Особливості формування мовної особистості в умовах реалізації концепції Нової української школи - Демченко, Наталя (My University, 2019)
Мовна особистість – це узагальнений образ носія мовної свідомості, мовних знань, умінь і навичок, мовних здатностей і здібностей, мовної культури, мовних традицій і мовної моди. Концепція Нової української школи зобов’язує вчителя-словесника стати яскравою особистістю, інтелектуальною й інтелігентною, шляхетною і чутливою, відкритою до нових знань і вмінь, майстерно передавати ці знання і вміння учням.
Демченко Н. Д. Особливості формування мовної особистості в умовах реалізації концепції Нової української школи / Н. Д. Демченко // Матеріали Міжрегіон. наук.-практ. конф. пед., наук.-пед. працівників та студ. (м. Чернігів, 21 лютого 2019 р.). Ніжин : НДУ ім. М. Гоголя, 2019. С. 104–106.
Keywords: мовна особистість, Концепція Нової української школи, вчитель-словесник