ПЕДАГОГІЧНА РЕФЛЕКСІЯ ЯК ОДИН ІЗ ФАКТОРІВ ФОРМУВАННЯ ІННОВАЦІЙНОГО СТИЛЮ ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ - Акімова, Олена; Кузнецова, Оксана (My University, 2016)
На підставі аналізу психолого-педагогічної літератури обґрунтована актуальність проблеми формування інноваційного стилю професійної діяльності майбутнього вчителя. У статті розкривається суть педагогічної рефлексії як одного з факторів формування інноваційного стилю професійної діяльності майбутнього вчителя. Рефлексія власної діяльності розглядається як один із основних способів розв’язання проблеми професійного вдосконалення педагога. Інноваційний стиль професійної діяльності майбутнього вчителя характеризуємо як складне системне особистісне утворення, яким охоплюється сукупність інтелектуальних, мотиваційних, психічних властивостей і професійно значущих якостей, що виникають і розвиваються у взаємодії суб'єкта зі специфічними видами діяльності: навчально-дослідницької, інноваційної та педагогічної. Обґрунтовано роль рефлексії під час виявлення творчого потенціалу майбутнього фахівця.
Акімова О. М. Педагогічна рефлексія як один з факторів формування інноваційного стилю професійної діяльності майбутнього вчителя / О. М. Акімова, О. В. Кузнецова // Молодий вчений : наук. журнал. – Херсон:, 2016. – Вип. № 3. – Ч. 3,березень. – С. 339–341.
Keywords: педагогічна рефлексія, професійна самооцінка, самоаналіз, інноваційний стиль професійної діяльності, формування інноваційного стилю професійної діяльності; pedagogical reflection, professional self-esteem, self-awareness, innovative style of professional activity, the formation of an innovative style of professional activity; педагогическая рефлексия, профессиональная самооценка, самоанализ, инновацион- ный стиль профессиональной деятельности, формирование инновационного стиля профессиональной деятельности