Педагогіка у сфері вищої освіти - Пономарьова, Галина; Толмачова, Ірина (My University, 2023)
Робочий зошит укладено відповідно до навчального плану та робочої програми освітнього компонента «Педагогіка у сфері вищої освіти» підготовки здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня (галузь знань 01 Освіта/ Педагогіка, спеціальність 011 «Освітні, педагогічні науки»). У робочому зошиті висвітлено теоретичні питання та практичні аспекти педагогіки у сфері вищої освіти, зазначено міжпредметні зв’язки даного освітнього компонента циклу загальної підготовки та представлено специфіку організації освітнього процесу в закладах вищої освіти педагогічного профілю. Теми подано з врахуванням результатів наукових розвідок класиків української педагогічної думки та актуальних тенденцій розвитку вищої освіти в Україні в умовах сучасних викликів. Зміст посібника в логічній послідовності відображає структуру освітнього компонента. Навчальне видання спрямоване на підвищення якості опанування студентами теоретичними засадами педагогіки у сфері вищої освіти та практичними вміннями щодо організації освітнього процесу в закладах вищої освіти відповідно до сучасних вимог, що є основою викладацької діяльності, побудованої на інноваційних засадах. Навчальне видання рекомендоване для студентів, аспірантів та викладачів закладів вищої освіти.
Педагогіка у сфері вищої освіти : робочий зошит / уклад. Г. Ф. Пономарьова, І. Н. Толмачова; ХГПА. – Харків, 2023. – 92 с.
Keywords: Педагогіка у сфері вищої освіти, освітній процес, заклад вищої освіти, здобувач вищої освіти, викладач; pedagogy in the field of higher education, educational process, institution of higher education, student of higher education, teacher