Прикладна ботаніка. Лікарські рослини - Молчанюк, Ольга; Пальчик, Оксана; Тетьоркіна, Валентина; Борзик, Олена; Упатова, Ірина (My University, 2021)
Зошит для самостійних і практичних робіт «Прикладна ботаніка. Лікарські рослини» розроблено відповідно до вимог освітньо-професійної програми підготовки бакалаврів в галузі знань 09 Біологія за спеціальністю 091 Біологія. Зміст зошита для амостійних і практичних робіт «Прикладна ботаніка. Лікарські рослини» сприяє формуванню у здобувачів вищої освіти системи поглиблених знань про особливості хімічного складу лікарських рослин, їх залежності від умов зростання та фаз розвитку, способів заготівлі та зберігання рослинної сировини; розкриває особливості фізіологічної дії рослинних засобів на організм людини, специфіку застосування в фітоергономіці для підтримки здоров’я, профілактики захворювань; сприяє розвитку аналітичного та екологічного мислення здобувачів вищої освіти у питаннях збереження біорізноманіття, охорони біоценозів, раціонального природокористування лікарських рослин
Прикладна ботаніка. Лікарські рослини : робочий зошит для здобувачів вищої освіти освітнього рівня «бакалавр» спеціальності 091 Біологія / уклад. : О. В. Молчанюк, О. О. Пальчик, В. А. Тетьоркіна, Борзик О.Б., Упатова І.П. – Харків : ННЦ ХГПА, 2021. – 161 с.
Keywords: лікарські рослини, прикладна ботаніка, екологічне мислення