Розвиток пізнавального інтересу старшокласників при вивченні 3D-моделювання в шкільному курсі інформатики - Чалий, Володимир (My University, 2023)
Магістерська робота складається із двох розділів. У першому розділі розглянуті теоретичні засади розвитку пізнавального інтересу старшокласників при вивченні тривимірного моделювання на уроках інформатики. Розкрито суть поняття “пізнавальний інтерес”; обґрунтовано, що структура пізнавального інтересу представлена мотиваційним, інтелектуальним, емоційно-вольовим та рефлексивним компонентами; окреслено можливості уроку з 3d-моделювання для розвитку пізнавального інтересу старшокласників; охарактеризовано методичний інструментарій, спрямований на розвиток пізнавального інтересу старшокласників при вивчення тривимірного моделювання. У другому розділі описано методику розвитку пізнавального інтересу старшокласників при вивченні 3D-моделювання в шкільному курсі інформатики. Виявлено позитивний вплив запропонованого методичного інструментарію у процесі його використання в реальному навчальному процесі на результати пізнавальної активності учнів на уроках інформатики. The master's thesis consists of two chapters. The first chapter discusses the theoretical foundations of developing cognitive interest among senior pupils when studying 3D modeling during computer science classes. The essence of the concept of "cognitive interest" is revealed; it is justified that the structure of cognitive interest is represented by motivational, intellectual, emotional-volitional, and reflexive components. The possibilities of a 3D modeling lesson for developing cognitive interest among senior pupils are outlined; the methodological tools aimed at developing cognitive interest among senior pupils in the study of 3D modeling are characterized. The second chapter describes the methodology of developing cognitive interest among senior pupils in the study of 3D modeling in the school computer science curriculum. The positive impact of the proposed methodological tools on the results of pupils' cognitive activity in computer science classes is revealed during its use in the actual educational process.
Чалий В. Розвиток пізнавального інтересу старшокласників при вивченні 3D-моделювання в шкільному курсі інформатики : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістра зі спеціальності 014 : Середня освіта (Інформатика) / Володимир Чалий; керівник Наталія Хміль. – Харків, 2023. – 93 с.
Keywords: пізнавальний інтерес, старшокласники, тривимірне моделювання, урок інформатики, методичний інструментарій; cognitive interest, senior pupils, 3D modeling, computer science class, methodological tools