Сучасні інтерпретації вчення Католицької церкви про шлюб та сім’ю - Мараховська, Елеонора (My University, 2018)
У статті аналізуються основні засади сучасного римо-католицького вчення про шлюб та сім’ю, проблеми біоетики, виховання дітей (гендерне виховання). Розглядається теоретична спадщина папи Івана Павла ІІ присвячена сімейній проблематиці та покликанню жінок, діяльність папи Франциска щодо модернізації сімейної етики Католицької церкви.
Мараховська Е. В. Сучасні інтерпретації вчення Католицької церкви про шлюб та сім’ю / Е. В. Мараховська // Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна : зб. наук. праць. Сер. Теорія культури і філософія науки. - Харків, 2018. - Вип. 58. - С. 53-60.
Keywords: шлюб, сім’я, біоетика, гендер, виховання, секуляризація, модернізація; marriage, family, bioethics, gender, education, secularization, modernization; брак, семья, биоэтика, гендер, воспитание, секуляризация, модернизация