Синтаксис української мови. Просте речення - Демченко, Наталя; Чала, Анна; Волкова, Ірина (My University, 2022)
У пропонованому практикумі подано перелік важливих для засвоєння курсу тем і планів до них, список літератури, опорні схеми у вигляді QR-кодів, а також систему практичних завдань, що дають можливість організувати здобувачів вищої освіти спеціальності 035 Філологія для самостійної роботи, допоможуть їм закріпити й удосконалити практичні навички аналізу синтаксичних явищ. Пропонуються схеми розбору словосполучення, простого неускладненого і простого ускладненого речення, складних конструкцій, наводяться зразки аналізу тих чи інших структур. Для здобувачів вищої освіти першого бакалаврського рівня освітньої програми Українська мова та література, викладачів. The proposed workshop contains a list of topics important for mastering the course and plans for them, a list of references, reference schemes in the form of QR codes, as well as a system of practical tasks that make it possible to organize higher education students majoring in 035 Philology for independent work, help them consolidate and improve their practical skills in analyzing syntactic phenomena. It offers schemes for analyzing a phrase, a simple uncomplicated and a simple complicated sentence, and complex structures, and provides samples of analyzing certain structures. For applicants for higher education of the first bachelor's degree in the educational program Ukrainian Language and Literature, teachers.
Синтаксис української мови. Просте речення : практикум для здобувачів вищої освіти першого бакалаврського рівня / Наталя Демченко, Анна Чала, Ірина Волкова. – Харків : ФОП Петров В. В., 2022. – 96 с.
Keywords: словосполучення, речення, неповне речення, приєднувальні конструкції; phrase, sentence, incomplete sentence, connecting structures