Психолого-педагогічний аналіз впливу освітніх технологій на розвиток образної пам’яті в дітей молодшого шкільного віку - Бужинська, Світлана; Одарченко, Вероніка (My University, 2017)
У статті представлені основні підходи зарубіжних та вітчизняних дослідників до тлумачення поняття «пам’ять», «освітні технології». На підставі аналізу психолого-педагогічної літератури розкрито вплив освітніх технологій на розвиток образної пам’яті, що є однією з основних умов успішності навчання та необхідною умовою для накопичення «фонду знань» та «інтелектуальних умінь». Доведено, що успіх розвитку образної пам’яті залежить від того, як забезпечують педагоги керівництво цим процесом. Важливе значення для цього має передусім знання вчителем умов продуктивності запам’ятовування, відтворення та вміння керувати ними в навчальній діяльності. Розкрито, що одним із найважливіших стратегічних завдань на сучасному етапі модернизації вищої освіти України є забезпечення якості підготовки спеціалістів на рівні міжнародних стандартів. Розв’язання цього завдання можливе за умови зміни педагогічних методик та впровадження сучасних освітніх технологій навчання.
.Бужинська С. М. Психолого-педагогічний аналіз впливу освітніх технологій на розвиток образної пам’яті в дітей молодшого шкільного віку/ С. М. Бужинська, В. І. Одарченко // Педагогічні науки : зб. наукових праць, 2017. – Вип. LXXV. – Т. 1. – С. 108–113
Keywords: аналіз, освітні технології, наочність, пам’ять, образна пам’ять, молодший шкільний вік: analysis, educational technology, visualization, memory picturesgue memory, primary school age