СОЦIАЛЬНО-ПЕДАГОГIЧНА ПIДТРИМКА ДIТЕЙ, ЯКI ПЕРЕБУВАЮТЬ У КОНФЛIКТI IЗ ЗАКОНОМ - Гацько, Вiталiй (My University, 2020)
Проблема протиправної поведiнки є центральною в бiльшостi соцiальних наук, оскiльки громадський порядок вiдiграє важливу роль у розвитку як держави в цiлому, так i кожного громадянина окремо. Кримiнальна статистика останнiх рокiв фiксує зростання числа тяжких i особливо тяжких злочинiв неповнолiтнiх, вказує на збiльшення частки насильницьких злочинiв у структурi пiдлiткової злочинностi, виявляє тенденцiю до зростання ступеня органiзованостi злочинних груп неповнолiтнiх, свiдчить про певнi змiни мотивацiї злочинної поведiнки пiдлiткiв. На основi наукової лiтератури дослiджено протиправну поведiнку неповнолiтнiх як соцiально-педагогiчна проблема; виявити причини протиправної поведiнки неповнолiтнiми; вивчино сутнiсть соцiально-педагогiчної роботи з правопорушниками; дослiджено рiвень соцiально-педагогiчної пiдтримки дiтей, якi перебувають у конфлiктi iз законом; теоретично обгрунтувано програму соцiально-педагогiчної пiдтримки дiтей, якi перебувають у конфлiктi iз законом. Результати магicтерcької роботи можуть бути викориcтанi для подальшого вдоcконалення теорiї та практики вищої оcвiти.
Гацько В.Я. Соцiально-педагогiчна пiдтримка дiтей, якi перебувають у конфлiктi iз законом : квалiфiкацiйна робота за cпецiальнicтю 231 Cоцiальна робота / В. Я. Гацько ; наук. керівник Алла РИЖАНОВА. – Харків, 2020.
Keywords: соцiально-педагоiгчна пiдтримка, дiти, конфлiкт iз законом.