УПРАВЛІННЯ ФОРМУВАННЯМ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ІНФОРМАТИКИ В ПРОЦЕСІ ФАХОВОЇ ПІДГОТОВКИ - Гирка, Ірина (My University, 2017)
Дисертаційну роботу присвячено проблемі управління формуванням ПК МУІ в процесі фахової підготовки. У роботі на основі аналізу психолого-педагогічної літератури визначено базове поняття «управління формуванням професійної компетентності майбутніх учителів інформатики» й поняття: «професійна компетентність майбутніх учителів інформатики», «формування професійної компетентності майбутніх учителів інформатики». Визначено критерії, показники та рівні ефективності управління формуванням ПК МУІ в процесі фахової підготовки. Теоретично обґрунтовано структурно- функціональну модель системи управління формуванням ПК МУІ у процесі фахової підготовки. Створено управлінсько-інформаційний простір «Управління формуванням професійної компетентності майбутніх учителів інформатики в процесі фахової підготовки» та методичні рекомендації на допомогу викладачам і майбутнім учителям інформатики щодо управління формуванням ПК в процесі фахової підготовки.
Гирка І. В. Управління формуванням професійної компетентності майбутніх учителів інформатики в процесі фахової підготовки : автореф. дис. канд. пед. наук : 13.00.06 / І. В. Гирка ; Держ. закл.«Луганський нац. ун-т імені Тараса Шевченка». – Старобільськ, 2017. – 23 с.
Keywords: компетентність, професійна компетентність, формувальне оцінювання, управління, управління формуванням професійною компетентністю, учитель інформатики; competence, professional competence, forming evaluation, management, forming professional competence, future IT teachers; компетентность, профессиональная компетентность, формирующее оценивание, управление, управление формированием профессиональной компетентностью, учитель информатики