ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНА ДІАГНОСТИКА ЯКОСТІ ОСВІТИ У ПЕДАГОГІЧНОМУ ВНЗ Частина 3. Діагностика інтелектуальних і мовленнєвих порушень - Пономарьова, Галина; Харківська, Алла; Петриченко, Лариса; Проскурняк, Олена; Отрошко, Тамара; Коваленко, Вікторія; Ільченко, Оксана; Тельна, Ольга; Потамошнєва, Олена (My University, 2017)
Навчально-методичний посібник охоплює широке коло питань освітньої галузі, включаючи базові аспекти процесу педагогічного діагностування, а саме: основи сучасної математичної статистики, визначення оптимальних статистичних критеріїв для проведення дослідження (курсові, конкурсні, дипломні, кандидатські та докторські роботи), основи теорії оцінок і теорії перевірки гіпотез. Авторами зібрано та проаналізовано матеріал, накопичений у вітчизняній і зарубіжній літературі, а також представлено результати власних досліджень. Репрезентована інформація адаптаптована для студентів і викладачів педагогічних ВНЗ. У навчально-методичному посібнику систематизовано доступні та інформативні методи дослідження, які використовуються для діагностики інтелектуальних і мовленнєвих порушень. Посібник призначений для студентів, магістратів, аспірантів і викладачів вищих навчальних закладів, а також для тих, кого цікавлять питання педагогічного експерименту. УДК
Психолого-педагогічна діагностика якості освіти у педагогічному ВНЗ. Ч. 3. Діагностика інтелектуальних і мовленнєвих порушень у дітей різних вікових категорій : навч-метод. посіб. / за заг. ред. Г. Ф. Пономарьової ; О. І. Проскурняк, Л. О. Петриченко, А. А. Харківська, Т. В. Отрошко, Х. А. Шапоренко, О.В. Ільченко, А. І. Чаговець, В. Е. Коваленко, О. А. Тельна, О. М. Потамошнєва. - Харків : Мезіна В.В., 2017. - 381 с. - Бібліогр.: с. 369-380.
Keywords: педагогічне діагностування, математична статистика, статистичні критерії, теорія оцінок, фізичний розвиток, психологічна підготовленість