Панорамне зображення французького суспільства та людських характерів у творчості Оноре де Бальзака - Перепелкіна, Тетяна (My University, 2019)
У статті надається аналіз масштабного зображення Оноре де Бальзаком французького суспільства та величезної галереї характерів персонажів «Людської комедії». Розкривається світогляд письменника з його яскравим художнім мисленням та своєрідний авторський стиль. Показано підпорядкованість композиції задуму «Людської комедії», значення творчої спадщини Бальзака для подальшого розвитку реалізму у світовій літературі.
Перепелкіна Т. В. Панорамне зображення французького суспільства та людських характерів у творчості Оноре де Бальзака / Т. В. Перепелкіна // Оноре де Бальзак і світова культура : матеріали Всеукр. наук.-практ. інтернет-конф., присвяч. 220-річчю від дня народження Оноре де Бальзака (м. Харків, 16 травня 2019 р.) / за заг. ред. Л. Д. Покроєвої. – Харків : КВНЗ «Харків. акад. неперервної освіти», 2019. – C. 14–24.
Keywords: Оноре де Бальзак, реалізм у світовій літературі, критичний реалізм, література 19 століття, французька література, французьке суспільство, людські характери, Андре Моруа