Методичні рекомендації щодо впровадження технологій гейміфікації в дистанційній освіті - Цуранова, Оксана; Татаринцева, Юлія; Бившева, Тамара; Погода, Олена; Пушкар, Олександр (My University, 2022)
Розглянуто проблеми активізації навчання у дистанційному форматі. Важливою передумовою активізації дистанційного навчання – є використання сучасних засобів освіти у цифровому просторі, а саме гейміфікації. Мета статті полягає у розробці методичних рекомендацій впровадження гейміфікації в дистанційній освіті. Проаналізовано сучасні підходи, що представлені у науковій літературі, щодо реалізації гейміфікації у педагогічній діяльності. Виділено різні точки зору щодо застосування гейміфікації в освіті: від повної підтримки, до повного знецінення. Зроблено висновок про необхідність встановлення балансу при використанні гейміфікації, для чого пропонується аналізувати 4 основні аспекти: контингент та дисципліни, що вивчаються, рік навчання студентів, основа навчання: безоплатна (бюджет), комерційна (контракт), форма навчання: очна та заочна. Виділені ключові переваги використання гейміфікації під час дистанційного навчання: мотивація, увага, активність, командоутворення, творчість, запам’ятовування матеріалу
Методичні рекомендації щодо впровадження технологій гейміфікації в дистанційній освіті / О. Цуранова та інші // Acta Paedagogiсa Volynienses, 2022. – Вип. 4. – С. 159–164.
Keywords: гейміфікація, освіта, дистанційне навчання, активізація; gamification, education, distance learning, activation