Розвиток соціальної компетентності студентів з особливими освітніми потребами у закладі фахової передвищої освіти - Андреєва, Марія (My University, 2023)
Матеріали узагальненого педагогічного досвіду викладача основ соціалізації особистості Андреєвої М. О. висвітлюють шляхи розвитку соціальної компетентності здобувачів фахової передвищої освіти з особливими освітніми потребами. У роботі конкретизується зміст дефініцій «компетентність» «соціальна компетентність», розглядаються питання розвитку соціальної компетентності у студентів з особливими освітніми потребами, аналізуються система розвитку соціальної компетентності студентів з особливими освітніми потребами, що реалізується через низку компонентів, реалізація яких забезпечує спрямування внутрішніх і зовнішніх ресурсів особистості для досягнення соціально значущих цілей у різних соціальних ситуаціях з чітким усвідомленням студентом власної ролі в цьому процесі. Представлені матеріали можуть бути використані викладачами закладів фахової передвищої освіти для збагачення власного педагогічного досвіду
Андреєва М. О. Розвиток соціальної компетентності студентів з особливими освітніми потребами у закладі фахової передвищої освіти : матеріали узагальненого педагогічного досвіду / М. О. Андреєва. – Харків, 2023. ‒ 203 с.
Keywords: компетентність, соціальна компетентність, соціальність, особливі освітні потреби, студенти, студенти з особливими освітніми потребами; competence, social competence, sociability, special educational needs, students, students with special educational needs