Стилістичні особливості фортепіанної творчості Сесілії Шамінад - Цуранова , Оксана; Смородський, Віталій; Халєєва, Олена (My University, 2025)
У статті розглядається творчість французької композиторки, піаністки та диригентки Сесілії Шамінад, однієї з найбільш талановитих і маловивчених фігур у музиці кінця XIX — початку XX століття. Автори досліджують особливості її фортепіанної спадщини, зокрема жанровий стиль і композиторські прийоми викладення матеріалу, що підкреслюють її віртуозність та новаторський підхід до інструментальної музики. Особливу увагу приділено її фортепіанним пʼєсам, серед яких мініатюри для дітей і дорослих, циклічні композиції, етюди та романтичні пʼєси.
Keywords: французька фортепіанна музика; жанр; стилістичні особливості; творчість С. Шамінад; композиторка-піаністка; French piano music; the work of S. Chaminade; stylistic features; genre; composer-pianist