Актуальність проблеми малорухливого способу життя серед здобувачів освіти в умовах освітніх і соціальних викликів - Дехтярьова, Олена; Максаков, Роман (My University, 2025)
Здобувачі вищої освіти є особливою групою ризику через особливості способу життя: академічні обов’язки, стреси та гіподинамія. Статистика показує, що близько 80% здобувачів освіти не дотримуються рекомендованих норм фізичної активності. Це становить серйозну загрозу для їхнього майбутнього здоров’я та знижує якість їхнього життя зараз. Наукові дослідження підтвердили, що зниження фізичної активності може мати негативний вплив на серцево-судинну та дихальну системи, знижувати витривалість, порушувати обмін речовин, знижувати здатність організму до адаптації. Перехід до онлайн-освіти ще більше знизив рівень фізичної активності студентів, що зумовило необхідність нових підходів для стимулювання фізичної активності під час дистанційного навчання.
Keywords: здобувачі освіти; спосіб життя; фізична активність; education seekers; lifestyle; physical activity