ФОРМУВАНЯ ОСОБИСТОСТІ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ ЗАСОБАМИ ТЕАТРАЛЬНОГО МИСТЕЦТВА - Рябуха, Анастасія (My University, 2019)
У магістровській роботі виконано цілісний історико-педагогічний аналіз формування особливостей особливості вчителів засобами театрального мистецтва України (30-ті – 90ті рр.), з’ясовано місце та роль театрального мистецтва в формуванні особистості майбутнього вчителя у обраних хронологічних і територіальних межах дослідження. Проаналізовано засоби театрального мистецтва (театральна гра, імпровізація, інсценізація, мізансцена, живе слово, культура й техніка мови, сценічне мовлення, жести, міміка й пантоміміка, акторська техніка, артистизм), особливості їх використання для формування особистості майбутнього вчителя загальноосвітніх закладів досліджуваного періоду. Окреслено можливості екстраполяції досвіду розвитку професійної майстерності вчителів засобами театрального мистецтва в сучасну систему освіти.
Keywords: формування, особистість, творчість, театральне мистецтво, педагогічний артистизм, педагогічний стиль; Formation, personality, creativity, theatrical art, pedagogical artistry, pedagogical style; формирование; личность; творчество, театральное искусство, педагогический артистизм,педагогический стиль