Спецкурс «Ціннісне ставлення до природи майбутнього вчителя біології» - Молчанюк, Ольга (My University, 2020)
Основна мета спецкурсу «Ціннісне ставлення до природи майбутнього вчителя біології» полягає в ознайомленні студентів із сутністю та структурою ціннісного ставлення до природи майбутніх учителів біології й особливостями виховання в майбутніх фахівців ціннісного ставлення до природи. Вивчення змісту спецкурсу має сприяти всебічної підготовки фахівців, здатних творчо мислити, використовувати передовий досвід у процесі професійного самовдосконалення. Завданням спецкурсу є: проаналізувати наявні проблеми виховання в майбутніх учителів біології ціннісного ставлення до природи в її історичному й сучасному ракурсах; дослідити еволюцію понять «цінність», «ставлення», «ціннісне ставлення»; схарактеризувати специфічну діяльність учителя біології з виховання ціннісного ставлення до природи; розглянути екологічну культуру як результат ціннісного ставлення особистості до природи; розкрити на теоретичному рівні гармонійну взаємодію людини і природи.
Спецкурс «Ціннісне ставлення до природи майбутнього вчителя біології» : метод. рекомендації / уклад. О. В. Молчанюк ; Комунальний заклад «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради. – Харків, 2020. – 54 с.
Keywords: природа, ціннісне ставлення, майбутні вчителі біології