Педагогічна система формування професійної готовності майбутніх учителів до використання хмарних технологій в освітньому процесі - Хміль, Наталія (My University, 2021)
У підрозділі представлено наукове обґрунтування та характеристику педагогічної системи формування професійної готовності майбутніх учителів до використання хмарних технологій в освітньому процесі, що уявляє собою впорядковану сукупність взаємопов’язаних і взаємообумовлених компонентів, об’єднаних спільною метою функціонування та спрямованих на досягнення певного результату (підвищення рівня професійної готовності майбутнього вчителя), що діють як єдине ціле. Педагогічна система представлена такими компонентами: цільовий, змістовий, технологічний, суб’єкт-cуб’єктний, середовищний.
Сучасний науково-педагогічний дискурс у вирішенні освітніх проблем
Хміль Н. А. Педагогічна система формування професійної готовності майбутніх учителів до використання хмарних технологій в освітньому процесі / Н. А. Хміль // Сучасний науково-педагогічний дискурс у вирішенні освітніх проблем : колективна монографія / С. Я. Харченко та ін.,за наук. ред. д-ра пед. наук, професора С. Я. Харченка ; Держ. закл. «Луган. нац. ун-т імені Тараса Шевченка». – Київ : Талком, 2021. – С. 440–466.
Keywords: система, системний підхід, формування, професійна готовність, майбутній учитель, використання хмарних технологій, компоненти системи (цільовий, змістовний, технологічний, суб’єкт-суб’єктний, середовищний); system, systems approach, formation, professional readiness, future teacher, the use of cloud technologies, system components (target-related, content-related, technological, subject-subject, environmental).