Оптимізація мотиваційних складників та формування ключових предметних компетентностей на заняттях у вищих навчальних закладах І-ІІ рівнів акредитації як чинники вдосконалення підготовки сучасних фахівців - Кордулян, Марія; Лигус, Олена; Перепелкіна, Тетяна (My University, 2017)
Проблема підготовки висококваліфікованих фахівців набуває досить важливого значення. Сучасним суспільством випускникові вишу висуваються високі вимоги, серед яких важливе місце належить професіоналізму, соціальній активності та творчості в діяльності. Процес удосконалення підготовки майбутніх фахівців за сучасної освіти складний, обумовлений кількома важливими чинниками. Один із них – висока мотивація навчальної діяльності студентів. Питання формування мотивів до навчання, що є невід´ємним елементом у майбутньому професійному розвитку, є актуальним тому, що сучасні студенти поступово втрачають стимул до навчальної діяльності.
Кордулян М. І. Мислити творчо й системно / М. І. Кордулян, О. Ф. Лигус., Т. В. Перепелкіна //Оптимізація мотиваційних складників та формування ключових предметних компетентностей на заняттях у вищих навчальних закладах І-ІІ рівнів акредитації як чинники вдосконалення підготовки сучасних фахівців : матеріали міжрегіон. наради-тренінгу викл. Вищ. навч. закл. І-ІІ рівнів акредитації, м. Харків, 1-3 лютого 2017. – Харків, 2017. – С. 56–60.
Keywords: підготовка висококваліфікованих фахівців, випускник вишу, професіоналізм, соціальна активність, творчість в діяльності, підготовка майбутніх фахівців, сучасна освіта, висока мотивація навчальної діяльності студентів; training of highly qualified specialists, university graduate, professionalism, social activity, creativity in activity, training of future specialists, modern education, high motivation of students' educational activity