Теоретико-методологічні аспекти дослідження хорового мистецтва та музичної освіти в умовах цифровізації - Халєєва, Олена; Колєснікова, Марина; Костіна, Людмила (My University, 2025)
У статті проаналізовано сучасний стан диригентсько хорової підготовки в системі вищої мистецької освіти України в умовах активної цифровізації та воєнного стану. Визначено, що інтеграція інноваційних цифрових технологій – систем штучного інтелекту, віртуальної та доповненої реальності, мультимедійних комплексів і засобів 3D моделювання – істотно трансформує зміст і методи мистецької підготовки майбутніх хормейстерів.
Keywords: хорове мистецтво; музична освіта; цифровізація; choral art; music education; digitalization