Формування культури здоров’я майбутніх учителів у системі професійної освіти - Потапенко, С. Я. (My University, 2019)
Освіта – головний ресурс будь-якої держави, гарант її національної безпеки. Стан фізичного і духовно-морального здоров’я суспільства визначає рівень цивілізації країни, є показником сталого розвитку нації. На сьогодні можемо стверджувати про істотне погіршення здоров’я дітей, що пов’язане зі зростанням обсягу і ускладненням характеру навчального навантаження, ускладненням характеру взаємовідносин «учень-учитель», недоліком рухової активності, неправильним харчуванням учнів, недотриманням гігієнічних вимог в організації освітнього процесу, відсутністю в учнів елементарних знань про те, як стати здоровими. Проблема збереження і зміцнення здоров’я молодого покоління є актуальною та своєчасною.
Потапенко С. Я. Формування культури здоров’я майбутніх учителів у системі професійної освіти : пояснювальна записка до дипломної робот магістр спеціальності 013 Початкова освіта / С. Я. Потапенко; наук. керівник Блудова Ю. О. – Харків, 2019.
Keywords: здоров’язбереження, формування культури здоров’я; майбутні вчителі, здоров’язберігаючі технології; здоровьесбережение, формирование культуры здоровья; будущие учителя, здоровьесберегающие технологии; health conservation, formation of health culture; future teachers, health-saving technologies