Формування виховної компетентності майбутніх викладачів фізичного виховання у процесі професійної підготовки засобами настільного тенісу - Христенко, Дмитро (My University, 2020)
Мета – теоретично обґрунтувати поняття «формування виховної компетентності» майбутніх викладачів фізичного виховання в процесі професійної підготовки засобами настільного тенісу. Методи дослідження: аналіз і узагальнення літературних даних з проблеми дослідження, узагальнення досвіду фахівців з фізичного виховання і спорту шляхом бесід, опитування та анкетування, педагогічні спостереження за освітнім процесом студентів. Гіпотеза дослідження ґрунтується на припущенні, що ефективність формування виховної компетентності майбутніх викладачів фізичного виховання в процесі професійної підготовки суттєво підвищиться, якщо забезпечити інтеріоризацію студентами провідних виховних цінностей через відповідне збагачення змісту навчальних дисциплін, набуття студентами досвіду вияву виховної компетентності в різних видах суспільно корисної діяльності.
Христенко Д. О. Формування виховної компетентності майбутніх викладачів фізичного виховання у процесі професійної підготовки засобами настільного тенісу / Д. О. Христенко // Інноваційна педагогіка / Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій, 2020. – Вип. 22. – Т. 3. – С. 56–59.
Keywords: професійна підготовка, виховання, компетентність, студенти, настільний теніс, фізичне виховання; professional training, education, competence, students, table tennis; профессиональная подготовка, воспитание, компетентность, студенты, настольный теннис, физическое воспитание