Сучасні тенденції в розвитку соціально-територіальних діалектів Великобританії - Пономаренко, Юлія (My University, 2021)
Мета дослідження – теоретично обґрунтувати та практично дослідити характерні особливості британської англійської мови та її діалектів, зокрема діалекту кокні; висвітлити найбільш суттєві елементи та типові риси діалекту кокні. У першому розділі дослідження розкрито поняття діалекту та територіально-соціального діалекту як явищ у мові та виокремлено їх особливості; досліджено фонетичну варіативність діалектів; розглянуто територіальні та соціальні діалекти Великобританії. У другому розділі дипломної роботи всебічно досліджено лондонський діалект кокні та розкрито його особливості; розглянуто різновид діалекту кокні, а саме Estuary English; проаналізовано функціонування діалекту кокні в сучасній літературі; представлено методичні аспекти застосування діалекту кокні на уроках англійської мови.
Пономаренко Ю. Ю. Сучасні тенденції в розвитку соціально-територіальних діалектів Великобританії :кваліфікаційна робота на здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 014.021 Середня освіта Мова і література (англійська) / Ю. Ю. Пономаренко ; наук. кер. О. А. Горовенко. – Харків, 2021.
Keywords: кокні, діалект, Великобританія, автентичні матеріали, сучасна англійська мова, освітній процес; cockney, dialect, Great Britain, authentic materials, modern English, educational process