Особливості мануальної техніки диригування в освітньому процесі - Варганич, Галина; Фартушна, Анастасія (My University, 2022)
У статті розглядається поняття мануальної техніки, аналізуються диригентські знаки у практичному їх застосуванні ,розглядається розподіл знакової системи диригування на види, класи, групи.
Варганич Г. О. Особливості мануальної техніки диригування в освітньому процесі / Г. О. Варганич, А. В. Фартушна // Science and technology: problems, problems and innovations : Proceedings of the 2nd International scientific and practical conference. – Osaka, Japan : CPN Publishing Group 2022. – P. 471–479.
Keywords: хор, диригент, мануальна техніка диригування, знакова система, виражальні, зображальні жести, акустичні, оптичні, раціональні, емоціональні знаки; choir, conductor, manual technique of conducting, system of signs, visual, visual gestures, acoustic, optical, rational, emotional signs