Характеристика принципів організації педагогічної практики майбутніх вихователів дітей дошкільного віку - Ярославцева, Мілена; Воронцова, Тамара (My University, 2019)
У тезах порушена проблема досконалої практичної підготовки висококваліфікованих фахівців дошкільної освіти. Охарактеризовано певні принципи організації педагогічної практики. З’ясовано, що практична діяльність студентів повинна бути переорієнтована з репродуктивної позиції пасивного спостерігача і копіювальника дій вихователів-методистів, під патронатом яких вона відбувається, на позицію активного творчого суб’єкта діяльності студента-практиканта.
Ярославцева М. І. Характеристика принципів організації педагогічної практики майбутніх вихователів дітей дошкільного віку / М. І. Ярославцева, Т. М. Воронцова // Стан та перспективи розвитку педагогіки та психології в Україні та світі: зб. тез Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Київ, 06-07 вер. 2019 р.). – Київ : Київська наукова організація педагогіки та психології, 2019. – Ч. 2. – С. 45–49.
Keywords: Педагогічна практика, принципи, професійна діяльність вихователя, підготовка висококваліфікованих фахівців дошкільної освіти, педагогічні уміння та навички, професійна підготовка у ЗВО; Pedagogical practice, principles, professional activity of an educator, training of highly qualified specialists of preschool education, pedagogical skills and abilities, professional training in ZVO; Педагогическая практика, принципы, профессиональная деятельность воспитателя, подготовка высококвалифицированных специалистов дошкольного образования, педагогические умения и навыки, профессиональная подготовка в ЗВО