Формування вокальної культури як складової фахової підготовки майбутнього вчителя музичного мистецтва - Репко, Інна Петрівна; Кобзар, Ю. В. (My University, 2023)
Нові освітні завдання та реалізація тенденцій гуманізації освіти забезпечує, в першу чергу, вчитель. Тому рівень вокальної культури, як важливої складової у системі фахової освіти майбутнього вчителя музичного мистецтва, впливає на результативність освітнього процесу. Проте рівень фахової вокальної культури майбутніх учителів музичного мистецтва потребує удосконалення. У матеріалах подано дефініцію терміну «вокальна культура», окреслено системний підхід до формування вокальної культури майбутніх вчителів музичного мистецтва, засоби та прийоми процесу формування у них вокальної культури. New educational tasks and implementation of trends in the humanization of education are primarily provided by the teacher. Therefore, the level of vocal culture, as an important component in the professional education system of the future music teacher, affects the effectiveness of the educational process. However, the level of professional vocal culture of future music teachers needs improvement. The materials provide a definition of the term "vocal culture", outline a systematic approach to the formation of vocal culture of future music teachers, means and methods of the process of forming their vocal culture.
Репко І. П. Формування вокальної культури як складової фахової підготовки майбутнього вчителя музичного мистецтва / І. П. Репко, Ю. В. Кобзар // Сучасні тенденції розвитку науки й освіти в умовах поглиблення євроінтеграційних процесів : ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. ( м. Мукачево, 18-19 травня 2023 р. ). – Мукачево : Вид-во МДУ, 2023. – С. 136-138
Keywords: вокальна культура, вчитель музичного мистецтва, педагогічна система педагогічна діяльність; vocal culture, teacher of musical art, pedagogical system, pedagogical activity