Дескриптор сучасних педагогічних технологій – тестові технології - Харківська, Алла (My University, 2008)
У статті аналізується необхідність впровадження тестових технологій, що значно розповсюдилися протягом останніх років, і які не можуть розвиватися відокремлено від інших педагогічних технологій. Автор обґрунтовував, що розповсюдження ідей сучасних педагогічних технологій навчання на дидактичні тести, безперечно, дозволить підвищити якість навчання; надасть можливість студенту контролювати здобуті знання з усіх видів занять та дисциплін, що вивчаються .У зв’язку з цим автор розглядає змістовні, технологічні й технічні вимоги до тестів, виконання яких зможе віднести їх до сучасної соціально- особистісної освіти.
Харківська А. А. Дескриптор сучасних педагогічних технологій – тестові технології / А. А. Харківська // Педагогіка, психологія та медико-біологічні проблеми фізичного виховання і спорту : зб. наук. пр. / Харк. держ. акад. дизайну і мистец. – Харків : Вид-во ХПІ, 2008. – № 10. – С. 125–131
Keywords: інформаційно-комунікаційні технології навчання, система тестування, тестові технології, контроль якості знань; informational-communicational technologies of education, test system, test technologies, control above knowledge’ quality; информационно-коммуникационные технологии обучения, система тестирования, тестовые технологии, контроль качества знаний