Впровадження smart – технологій в процес навчання в сучасному закладі середньої освіти - Єрмолаєв, Данило (My University, 2023)
Магістерська робота присвячена дослідженню впровадження smart-технологій у навчальний процес сучасних закладів середньої освіти. У роботі розглядаються можливості використання інноваційних цифрових інструментів для підвищення ефективності навчання, мотивації учнів та розвитку їхніх компетентностей відповідно до вимог сучасного інформаційного суспільства. Проаналізовано ключові аспекти застосування smart-технологій, таких як інтерактивні дошки, мобільні додатки, електронні освітні платформи, віртуальні та доповнені реальності, для організації інтерактивного та індивідуалізованого навчання. Особливу увагу приділено підходам до інтеграції цих технологій у традиційний навчальний процес, їхньому впливу на формування критичного мислення, креативності та навичок роботи з інформаційними ресурсами. У роботі досліджено педагогічні стратегії, що дозволяють ефективно використовувати smart-технології для організації навчальної діяльності, підвищення залученості учнів та формування в них відповідальності за власне навчання. Наведено приклади конкретних smart-рішень та їхнє застосування у різних предметних галузях, зокрема природничих науках, математиці та гуманітарних дисциплінах. The master's thesis is devoted to the study of the implementation of smart technologies in the educational process of modern secondary education institutions. The work examines the possibilities of using innovative digital tools to increase the effectiveness of education, motivate students and develop their competencies in accordance with the requirements of the modern information society. The key aspects of the use of smart technologies, such as interactive whiteboards, mobile applications, electronic educational platforms, virtual and augmented realities, for the organization of interactive and individualized training are analyzed. Special attention is paid to approaches to the integration of these technologies into the traditional educational process, their influence on the formation of critical thinking, creativity and skills for working with information resources. Pedagogical strategies that allow effective use of smart technologies for organizing educational activities, increasing student involvement and forming responsibility for their own learning are explored in the work. Examples of specific smart solutions and their application in various subject areas, including natural sciences, mathematics, and humanitarian disciplines, are provided.
Єрмолаєв Д.Р. Впровадження smart – технологій в процес навчання в сучасному закладі середньої освіти : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістра зі спеціальності 014 : Середня освіта (Інформатика) / Данило Єрмолаєв; наук. керівник Максим Роганов. – Харків, 2023. – 92 с.
Keywords: smart-технології, інтерактивне навчання, середня освіта, цифрові інструменти, інновації в освіті, індивідуалізація навчання, електронні освітні ресурси; smart technologies, interactive learning, secondary education, digital tools, innovations in education, individualization of learning, electronic educational resources