Стратегія позиціонування педагогічного закладу вищої освіти: методологічні підходи та ключові індикатори аналізу - Пономарьова, Галина; Степанець, Іван (My University, 2023)
Дослідження присвячене проблемі позиціонування українських закладів вищої освіти, зокрема вищої педагогічної, у національному і міжнародному інформаційному просторі. Провідна ідея – підвищення конкурентоспроможності закладу вищої освіти шляхом розробки й упровадження стратегії його позиціонування. Авторами виокремлено й схарактеризовано методологічні підходи до розробки стратегії позиціонування ЗВО у внутрішньому і зовнішньому інформаційному просторі: системний, синергетичний, стратегічний. Окреслено коло та визначено основні поняття, що характеризують процес позиціонування. Названо найбільш оптимальні і дієві, з погляду авторів, шляхи і засоби процесу представлення ЗВО як конкурентоспроможного на ринку освітніх послуг.
Пономарьова Г. Ф. Стратегія позиціонування педагогічного закладу вищої освіти: методологічні підходи та ключові індикатори аналізу / Г. Ф. Пономарьова, І. О. Степанець // Привабливість навчального закладу: складові та тренди : матеріали XXI Міжнар. наук.-практ. конф., Харків, 10 лют. 2023 р. / Ін-т вищої освіти НАПН України, Харків. гуманітарний ун-т «Нар. укр. акад.». – Харків : Вид-во НУА, 2023. – 238 с.
Keywords: стратегія позиціонування, методологічні підходи, освітня послуга, ключові індикатори привабливості ЗВО; positioning strategy, methodological approaches, educational service, key indicators of the attractiveness of higher education institutions