Цифрові технології як засіб підготовки майбутнього вчителя мистецтва - Омельченко, Анетта; Кисельова, Олеся (My University, 2022)
В умовах стрімкого розвитку інформаційних освітніх процесів, поширення мережевих, віртуальних, мультимедійних видів отримання учнями навчальної інформації майбутній вчитель мистецтва має швидко реагувати на сучасні запити й вміти запроваджувати нові цифрові технології в едукаційний процес. У роботі розглянуто досвід впровадження цифрових технологій в мистецьку освіту, зокрема в Комунальному закладі «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради і в Бердянському державному педагогічному університеті під час вивчення освітніх компонентів «Інформаційні комп’ютерні технології в освіті» циклу загальної підготовки освітньо-професійної програми Середня освіта (Музичне мистецтво) другого (магістерського) освітнього рівня та «Теорія та методика музичної освіти» (Модуль «Сучасні педагогічні технології») на спеціальності Середня освіта (Музичне мистецтво) першого (бакалаврського) рівня
Омельченко А. Цифрові технології як засіб підготовки майбутнього вчителя мистецтва / А. Омельченко, О. Кисельова // The current state of development of world science: characteristics and features: collection of scientific papers «SCIENTIA» with Proceedings of the III International Scientific and Theoretical Conference, (August 5, 2022, Lisbon, Portuguese Republic). – Lisbon : European Scientific Platform. – С. 134–136
Keywords: цифрові технології, мистецька освіта, освітній процес, освітні (методичні) цифрові технології, спеціалізовані (прикладні) цифрові технології; digital technologies, arts education, educational process, educational (methodical) digital technologies, specialized (applied) digital technologies