Соціально-педагогічна корекція ейджизму студентської молоді в освітньо-культурному середовищі ЗВО - Печериця, Наталія (My University, 2020)
У дисертаційній роботі на підставі аналізу наукової літератури досліджено проблему корекції ейджизму молоді в соціально-педагогічному контексті. Здійснено аналіз ключових понять «ейджизм» «ейджизм молоді», «ейджизм студентської молоді», «соціально-педагогічна корекція ейджизму студентської молоді». Розкрито сутність та особливості соціально-педагогічної корекції ейджизму студентської молоді в освітньо-культурному середовищі вишу в умовах інформаційного суспільства, проаналізовано її сучасний стан. Теоретично обґрунтовано, впроваджено систему соціально-педагогічної корекції ейджизму студентської молоді в освітньо-культурному середовищі закладу вищої освіти та доведено її ефективність
Печериця Н. М. Соціально-педагогічна корекція ейджизму студентської молоді в освітньо-культурному середовищі ЗВО : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. пед. наук (доктора філософії) зі спеціальності 13.00.05 / Н. М. Печериця ; Державний заклад «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка». – Старобільськ, 2020. – 21 с.
Keywords: заклади вищої освіти, студентська молодь, ейджизм, ейджизм студентської молоді, соціально-педагогічна корекція, система соціально-педагогічної корекції ейджизму студентської молоді в освітньо-культурному середовищі закладу вищої освіти; higher educational institution, student youth, ageism, student youth ageism, socio-pedagogical correction, social and pedagogical correction of student youth ageism in educational-cultural environment of higher educational institution