Психологічні особливості стратегій поведінки в конфлікті серед підлітків в залежності від сіблінгових відносин. - Дементьєва, Ольга (My University, 2020)
Магістерська робота складається з двох розділів. У першій частині, теоретичній, розглянуті питання конфлікту у підлітковому віці, стратегій поведінки в конфлікті у підлітковому віці, впливу сиблінгових відносин на вибір стратегій поведінки у конфлікті серед підлітків. У другій частині, експериментальній, розкривається суть та зміст проведення експерименту, детально охарактеризовано практичні етапи впровадження корекційної програми, метою якої є формування довірливих, позитивних відносин в сіблінговій парі; визначення міжособистісних бар'єрів і способів їх подолання; формування конструктивних способів взаємодії між сіблінгами.
Дементьєва О. В. Психологічні особливості стратегій поведінки в конфлікті серед підлітків в залежності від сіблінгових відносин : кваліфікаційна робота на здобуття другого(магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 053 Психологія / О. В. Дементьєва ; кер. Світлана Бужинська. – Харків, 2020. – 107 с.
Keywords: підлітковий вік, конфлікт, сіблінгові відносини, стратегії поведінки в конфлікті, корекційна програма; adolescence, conflict, sibling relations, behavioral strategies in conflict, correctional program; подростковый возраст, конфликт сиблинговые отношения, стратегии поведения в конфликте, коррекционная программа