Фізичне виховання молоді в аспекті впровадження в освітній процес оздоровчо-рекреаційних технологій - Школа, Олена; Фоменко, Олена (My University, 2025)
В статті представлені показники фізичного стану молоді віком 16-17 років в аспекті впровадження оздоровчо-рекреаційних технологій у процес фізичного виховання. Мета дослідження – визначити вплив оздоровчо-рекреаційних технологій на фізичний розвиток та загальний стан здоров’я молоді 16-17 років в освітньому процесі. Матеріал і методи. У дослідженні взяли участь 40 здобувачів 1 курсу закладу вищої освіти. Використовувалися методи опитування, тестування рівня фізичної підготовленості та спостереження за фітнес-вправами, що застосовуються в рамках оздоровчо-рекреаційної програми занять. Результати. Встановлено, що впровадження оздоровчо-рекреаційних технологій призводить до покращення фізичного стану молоді, зокрема підвищення витривалості, гнучкості та сили. Виявлено зниження рівня стресу та покращення емоційного фону серед учасників дослідження. Висновки. Отримані дані свідчать про доцільність включення оздоровчо-рекреаційних технологій в освітній процес для підвищення фізичної активності молоді, сприяння їхньому психофізичному розвитку та підтримання загального здоров’я.
Keywords: фізичне виховання; молодь; оздоровчо-рекреаційні технології; physical education; youth; health and recreation technologies