Проблеми самовизначення підлітків та юнацтва з порушеннями інтелекту в умовах воєнного стану - Бровченко, Анастасія (My University, 2022)
В тезах розглядаються проблеми самовизначення підлітків та юнацтва з порушеннями інтелекту в умовах воєнного стану. Описані фактори, що негативно впливають на формування особистості, становлення образу «Я», пошуки власного місця у соціумі, самоствердження підлітків з інтелектуальними порушеннями під час війни. Піднімається питання пошуку безпечних, але достатньо інтенсивних і одночасно дбайливих та здоров’язбережувальних методів нейтралізації негативних впливів екстремальної ситуації, а також сприяння процесам формування особистості молодих людей, що знаходяться на межі між шкільною та професійною освітою.
Бровченко А. К. Проблеми самовизначення підлітків та юнацтва з порушеннями інтелекту в умовах воєнного стану / А. К. Бровченко // Шляхи збереження здоров’я дітей, підлітків і студентської молоді в умовах воєнного стану : матеріали регіонального круглого столу (Харків, 20 жовтня 2022 року). – Харків : ХНПУ.
Keywords: самовизначення підлітків та юнацтва з порушеннями інтелекту, фактори, що негативно впливають на формування особистості, самоствердження підлітків з інтелектуальними порушеннями під час війни; self-improvement and youth with damage to the intellect, factors that negatively contribute to the formation of specialty, self-assertion of the child with intellectual damage during the hour of war