Музично ритмічне виховання школярів молодшого шкільного віку засобами черліденгу - Синиця, Сергій; Арканова, Анастасія; Синиця, Тетяна; Шестерова, Людмила; Данисько, Оксана (My University, 2023)
У статті розкрито проблему низької рухової активності школярів. Виокремлено черліденг як популярний вид рухової активності, який включено до шкільної програми фізичної культури. Запропоновано використання музичних ігор, які покликані вдосконалити та закріпити необхідні уміння і навички музичної грамоти. Введено, окрім гри «Танець м’ячів» також розроблену нами гру «Chеer play». Підтверджено більш значні показники рівня рухової активності та відчуття ритму в учнів, яким проводилася гра «Chеer play». Розроблено, впроваджено та підтверджено ефективність хореографічного тренажеру «Cheer simulator», який являє собою зорову та слухову візуалізацію виконання базових позицій чер-рук та ніг у комбінації під музичний супровід.
Музично ритмічне виховання школярів молодшого шкільного віку засобами черліденгу / С. Синиця, А. Арканова, Т. Синиця, Л. Шестерова, О. Данисько // Педагогічні науки. – 2023. – № 81. – С. 8-13
Keywords: черліденг, школярі, рухова активність, музично-рухова гра; cheerleading, schoolchildren, motor activity, musical-motor game