Репрезентація категорії емотивності в тексті листа (на матеріалі листів англомовних письменників) - Гонтаренко, Олена (My University, 2018)
Анотація Дипломна робота складається з вступу, двох розділів з висновками до кожного розділу, загальних висновків, списку використаних джерел та додатків. Загальний обсяг 79, обсяг основного тексту 69 сторінок. Список використаних джерел налічує 88 бібліографічних позиції. Об’єкт дослідження – засоби вираження категорії емотивності. Предмет дослідження – аналіз використання засобів вираження категорії емотивності на матеріалі листів Д. Г. Лоуренса та Івліна Во. Мета дослідження – теоретично обґрунтувати та проаналізувати засоби вираження категорії емотивності на матеріалі листів англомовних письменників. Специфіка досліджуваного матеріалу і зазначені завдання, відповідно до мети дослідження, зумовили вибір методів лінгвістичного аналізу. Основними методами є: аналіз наукової літератури з теми дослідження; дискурсивний аналіз з метою виявлення основних дискурсивних параметрів емоційного й емотивного дискурсів; пошуковий метод; аналіз та узагальнення передового наукового досвіду; контекстуальний аналіз для дослідження мовних та позамовних чинників, які впливають на засоби позначення і вираження категорії емотивності; описовий метод (аналіз репрезентації категорії емотивності на матеріалі листів Д. Г. Лоуренса та Івліна Во). У першому розділі описане теоретичне обґрунтування репрезентації категорії емотивності в тексті листа. У другому розділі розглядаються засоби вираження категорії емотивності на матеріалі листів англомовних письменників. Основні положення та результати дослідження були представлені у доповідях на таких конференціях: на III Всеукраїнській студентській науково-практичній конференції «Романо-германські мови в сучасному міжкультурному просторі» (Полтава-Старобільськ, 28 листопада 2018) та на науково-практичній конференції «Актуальні проблеми сучасної англістики» викладачів та студентів кафедри іноземної філології Комунального закладу «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради (Харків, 29 листопада 2018). За результатами виступів опубліковані тези.
Гонтаренко О. В. Репрезентація категорії емотивності в тексті листа (на матеріалі листів англомовних письменників: пояснювальна записка до магістерської роботи спеціальності 014 Середня освіта (Англійська мова) / О. В. Гонтаренко ; наук. керівник Анна Пікалова . – Харків, 2018. - 79 с.
Keywords: емоційність, категорія емотивності, вербальні засоби, епістолярний стиль, емотивні прагматичні установки; emotionality, emotionality category, verbal means, epistolary style, emotional pragmatic attitudes; емоційність, категорія емотивності, вербальні засоби, епістолярний стиль, емотивні прагматичні установки